Składniki:
paczka krakersów, ok.180 g
1 litr mleka
2 budynie waniliowe z cukrem
2 łyżki mąki ziemniaczanej
180 g cukru
250 g masła
200 g wiórków kokosowych
Parę krakersów odkładamy i resztę dzielimy na 3 równe części, to będą nasze blaty. Budynie gotujemy wraz z mlekiem wg przepisu na opakowaniu, dodajemy mąkę i cukier. Studzimy, przykrywając folią, tak by dotykała budyniu i odkładamy w chłodne miejsce. Po wystudzeniu ucieramy z masłem. Odkładamy trochę wiórków, resztę mieszamy wraz z kremem na jednolitą masę. Układamy w formie (30x20) jedną część krakersów, wylewamy 1/3 masy, układamy 2 warstwę, znów masa, ostatni raz krakersy, reszta masy. Kruszymy pozostałe krakersy i mieszamy z resztą wiórków. Posypujemy ciasto. Wkładamy na noc do lodówki i tam też przechowujemy. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz