Składniki:
160 ciastek digestive w mlecznej czekoladzie
60 g masła
jeden batonik Daim
Batoniki kroimy bardzo drobno, ciastka kruszymy na pył i roztapiamy masło. Mieszamy wszystko razem i wylepiamy spód tortownicy (20cm). Schładzamy w lodówce.
Masa serowa:
500 g twarogu sernikowego
190 g cukru
1 budyń waniliowy (40g)
2 łyżki kaszy manny
3 jajka
150 ml kwaśnej śmietany (18%)
100 ml śmietany kremówki
2-3 batoniki Daim
Batoniki kroimy dość drobno. Twaróg, śmietany, cukier, budyń i kaszę miksujemy na jednolitą masę, pod koniec dodając kolejno po jednym jajku, wciąż miksując. Wsypujemy batoniki i mieszamy. Wylewamy na schłodzony ciasteczkowy spód i pieczemy w 150 stopniach przez ok. 1,5 godziny. Studzimy w uchylonym piekarniku, następnie schładzamy przez parę godzin w lodówce.
Na wierzch:
200 g masy krówkowej (z puszki)
1 batonik Daim
Masę podgrzewamy króciutko i smarujemy górę sernika. Batoniki kroimy i posypujemy po wierzchu. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz