Czekoladową wersję możecie znaleźć u mnie
tutaj, a dziś chciałam pokazać Wam klasyczną wersję tego słynnego deseru :) ciasto - deser, bo bez pieczenia i z pewnością posmakuje amatorom kajmaku!
Składniki:
350 g typu digestive
100 g masła
puszka kajmaku (ok.400 g)
4 nieduże banany
1 tabliczka gorzkiej czekolady (100g)
250 ml śmietany kremówki
Ciasteczka pokruszyć na pył i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć masą formę do tarty (24cm) i wyrównać. Mocno schłodzić w lodówce. Po tym czasie wyjąć, wylać ma
sę kajmakową, wyrównać, pokroić banany w plasterki i powykładać na kajmaku. Śmietanę ubić na sztywno, wyłożyć na bananach i posypać startą gorzką czekoladą. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz