Składniki:
300 g mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
250 g miękkiego masła
150 g drobnego cukru
2 łyżki mleka
100 kropelek czekoladowych lub posiekanej mlecznej czekolady
Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać resztę składników oprócz czekolady i zmiksować. Wsypać połowę drobinek czekoladowych i wymieszać. Lepić z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego (nie większe, sporo rosną podczas pieczenia). Formować ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem bądź folią aluminiową. Powtykać resztę kropelek w ciasteczka. Piec ok. 10 minut do zezłocenia. Studzić i dopiero ściągnąć z blaszki. Z tej porcji wychodzi ok. 30 ciastek. Najlepsze na ciepło :) smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz